طرز تهيه يك “زرشك پلو با مرغ” با طعمي باورنكردني

با آشپزباشي تفاوت در آشپزي را احساس كنيد

طرز تهيه يك “زرشك پلو با مرغ” با طعمي باورنكردني

۱۶ بازديد

زرشك پلو با مرغ مجلسي درست كنيد حرفه اي و خوشمزه 

زرشك پلو يكي از خورشت هاي لذيذ و خوشمزه اي است كه در اين بخش از آشپزخانه نمناك قصد داريم روش پخت آن را آموزش دهيم.زرشك پلو با مرغ

همانطور كه مي دانيد زرشك پلو با مرغ يكي از محبوب ترين غذاهاي ايرانيان است كه اكثرا در مراسمات خاص و مهم خود مثل مراسم عروسي يا مراسم ختم از آن استفاده

مي كنند براي آنكه با روش پخت اين غذاي خوشمزه به روش كامل و ساده آشنا شويد در اين مطلب از آشپزخانه نمناك ما را همراهي كنيد.

خوشمزه تر كردن زرشك پلو با مرغ

طرز تهيه و نكات كامل زرشك پلو بامرغ

مواد لازم براي تهيه زرشك پلو با مرغ مجلسي

  • برنج 4 پيمانه
  • مرغ 4 تكه
  • پياز خرد شده نگيني 1 عدد
  • زرد چوبه 1 قاشق مربا خوري
  • نمك 1 قاشق چاي خوري
  • رب گوجه فرنگي 1 قاشق غذاخوري
  • زعفران دم كرده غليظ 4 قاشق غذاخوري
  • آبليمو 1 قاشق غذاخوري
  • گلاب 1 قاشق غذا خوري
  • زرشك 1 پيمانه
  • شكر 2 تا 3 قاش غذاخوري
  • خلال پسته 100 گرم
  • كره پنجاه گرم

طرز تهيه زرشك پلو با مرغ مجلسي را حرفه اي درست كنيد

 

طرز تهيه زرشك پلو با مرغ خوشمزه

براي پخت اين غذا ابتدا مرغ خرد شده را با پياز نگيني و زردچوبه و نمك كه از قبل آماده كرده ايم با دو قاشق روغن غذاخوري در حرارت متوسط و متناسب با قابلمه اي كه داريم

به مدت يك ربع 20 دقيقه تفت مي دهيم تا پياز كاملا آب شده و مرغ داخل قابلمه مزه دار شود.

آموزش كامل درست كردن زرشك پلو با مرغ

پس از مزه دار شدن مرغ حدود 4 ليوان به آن آب اضافه مي كنيم توجه داشته باشيد كه سطح روي مرغ با آب پر نشود

البته اين امر بستگي به ذائقه خودتان دارد و غلظت سس آن بر حسب سليقه خودتان ميتواند آبكي يا غليظ باشد.

زماني كه مرغ يك ربع تفت خورد كمي از مراحل پخت آن انجام شده است و زمان زيادي براي پخت نياز نيست پس بعد از همه اين مراحل منتظر مي مانيم تا 4 ليوان آبي كه به

مرغمان اضافه كرده ايم به 2 ليوان برسد.

آموزش طرز تهيه زرشك پلو با مرغ و اصول زرشك پلو با مرغ خوشمزه

خوش طعم كردن مرغ

در اين بخش كه ديگر مرغ پخته است با يك تست كردن كه از پختگي آن اطمينان حاصل كرديم براي آنكه مرغ را خوش طعم تر كنيم

در يك تابه جداگانه اي يك قاشق روغن ريخته و رب گوجه فرنگي از قبل آماده شده را داخل تابه مي ريزيم ربي كه داخل روغن ريختيم را به مدت يك دقيقه داخل روغن تفت

مي دهيم

تا رنگ باز كرده و بوي خامي آن رفع شود پس از آنكه رب و روغن را تفت داديم ليمو،گلاب و يك قاشق از 4 قاشق زعفراني كه تهيه كرده ايم را به آن اضافه مي كنيم .

خوش طعم كردن مرغ در زرشك پلو

پس از تفت خوردن اين مواد با هم آن را به مرغ پخته شده اضافه كرده و هم ميزنيم تا مواد به خورد مرغ برود از اين مرحله به بعد حرارت گاز بايد كاملا ملايم بوده و بدون هم زدن

اجازه مي دهيم مواد 10 دقيقه غليظ و جا افتاده شود.

 

مدت زماني كه مرغ در حال جا افتادن است در يك تابه جداگانه اي 1 قاشق كره و 1 قاشق روغن مايع براي براقيت برنج داخل تابه ريخته و زرشك هاي پاك شده و شكر و 1 قاشق

غذاخوري زعفران و 1 قاشق غذاخوري گلاب را كه از قبل آماده كرده ايم را نيز داخل تابه مي ريزيم و همه آن ها را با كره و روغن تفت مي دهيم.

 

در اين بخش از ادامه پخت زرشك پلو با مرغ يك كفگير برنج را كه زعفراني كرده ايم به زرشكي كه تفت داده شده است اضافه مي كنيم و بعد از آن خلال پسته را داخل آن ميريزيم .

 و در نهايت اين مواد را پس از مخلوط شدن روي برنج دم كرده ريخته و مرغ و سسي كه از قبل در حرارت ملايم پخته شده است را با آن سرو مي كنيم.

 

پخت زرشك پلو حرفه اي با مرغ خوش عطر و خوش طعم

خوش رنگ ماندن زرشك در غذا

  براي آنكه رنگ خوش زرشك باقي بماند و خيلي عالي و براق باشد و به غذا رنگ پس ندهد رنگ و روي زيباي زرشك پلو با مرغ

نكته ها ظريف درپخت زرشك پلو :

  1. براي اينكه زرشك پلو تان طعم بهتري داشته باشد، قبل از طبخ، تكه هاي مرغ را در روغن سرخ و بعد از طلايي شدنشان، به آن ها پياز و ادويه و آب اضافه كنيد.
  2. بهتر است از پياز درسته در غذا استفاده كنيد به همين دليل پيازهاي كوچك را انتخاب كنيد و 2 تا 3 عدد از آن ها را در ظرف حاوي مرغ بيندازيد.
  3. به جاي مرغ از گوشت بوقلمون هم ميتوانيد استفاده كنيد.
  4. زرد چوبه و نمك تنها ادويه هاي مورد نياز براي طبخ مرغ هستند. مرغي كه براي اين غذا استفاده مي شود بايد زردرنگ باشد، به همين دليل افزودن زعفران و رب گوجه فرنگي را به هيچ وجه توصيه نمي كنم.
  5. بهتر است پوست مرغ گرفته نشود چون باعث خوشمزگي مرغ ميشود ولي اگر دوست داريد موقع پاك كردن پوست رو جدا كنيد.
  6. براي آنكه زعفران كاملاً رنگ بدهد، كره را قبل از اينكه كاملاً آب شود با زرشك زعفران و شكر در تابه اي بريزيد و وقتي كمي حرارت ديد، نصف استكان آب به آن اضافه كنيد و بعد از چند دقيقه آن را از روي حرارت برداريد.
  7. نگذاريد زعفران روي حرارت زياد بماند زيرا اين كار عطر اين ادويه را كم خواهد كرد
  8. مرغ بايد آبدار باشد، البته آب غليظ شده. آب مرغ را بايد در كاسه اي جدا از مرغ سرو كرد.
  9. ميتوانيد مقداري آلوچه ترش هم به سس مرغ غذا اضافه كنيد.
  10. روغني كه براي سرخ كردن زرشك استفاده مي كنيد بايد تازه باشد و البته كره براي اين كار بهتر است.
  11. شكر را بايد به زرشك در حال حرارت ديدن افزود زيرا هم باعث مي شود زرشك ها روي برنج بچسبند، هم غذاطعم ترش و شيرين پيدا كند.
  12. زرشك را بايد روي حرارت ملايم تفت داد زيرا حرارت ديدن بيش از اندازه آن باعث خشك شدنش مي شود وهنگام خوردن به دندان ها مي چسبد.
  13. براي آنكه زعفران خوب رنگ بدهد، آن را در هاون سنگي يا چوبي آسياب كنيد نه در دستگاه آسياب برقي زيرا با اين كار عطر و بوي خود را از دست خواهد داد.
  14. براي زيباتر شدن اين غذا، پس از سرو آن روي زرشك ها يك قاشق غذاخوري خلال پسته نيز بريزيد. رنگ سبز آن در كنار قرمزي زرشك، ظاهر زيبايي به زرشك پلو خواهد داد.

نكات تكميلي در مورد زرشك پلو با مرغ

زرشك پلو با مرغ جزو پلو و چلو ميباشد 
زمان آماده سازي مواد اوليه و مايحتاج آن حدودا 30دقيقه 
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقيقه ميباشد .
زرشك پلو با مرغ را مي توانيد در وعده نهار - شام - سرو كنيد . 
همچنين ميتوان در ماه رمضان به عنوان سحري - ميل كرد .
توجه نماييد مقدار مواد اوليه و دستور تهيه براي 5 نفر مناسب ميباشد .

منبع : mazeh20

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.