املت درست كردن با تكنيك آشپز حرفه اي
املت از جمله غذاهايي راحت اما بسيار خوشمزه مي باشد كه شايد بيشتر افراد مجرد اين غذا را از وعده هاي دوست داشتني خود بدانند.
هر چه گشتيم نتوانستيم يك تاريخچه درستوحسابي از املت براي شما دستوپا كنيم. به دو دليل. اول اينكه املت انواع گوناگوني دارد و دوم اينكه به نظر ميرسد مخلوط كردن تخممرغ با ديگر مواد غذايي و پختن آن بر روي آتش يكي از اولين راههاي بشريت براي سير شدن بوده است.
البته با خيال راحت ميتوانيم اصالت املت گوجه را ايراني بدانيم. املت گوجه در ايران هم با خود گوجه و هم با رب گوجهفرنگي تهيه ميشود. حتي ميتوانيم ادعا كنيم به تعداد آدمهايي كه توانايي تهيه املت را دارند، راه و فوت كوزهگري براي تهيه يك املت خوشمزه وجود دارد، اما در ادامه ميخواهيم روش تهيه املت گوجه قهوهخانهاي را توضيح دهيم.
املت درست كردن با تكنيك آشپز حرفه اي
املت از جمله غذاهايي راحت اما بسيار خوشمزه مي باشد كه شايد بيشتر افراد مجرد اين غذا را از وعده هاي دوست داشتني خود بدانند.
هر چه گشتيم نتوانستيم يك تاريخچه درستوحسابي از املت براي شما دستوپا كنيم. به دو دليل. اول اينكه املت انواع گوناگوني دارد و دوم اينكه به نظر ميرسد مخلوط كردن تخممرغ با ديگر مواد غذايي و پختن آن بر روي آتش يكي از اولين راههاي بشريت براي سير شدن بوده است.
البته با خيال راحت ميتوانيم اصالت املت گوجه را ايراني بدانيم. املت گوجه در ايران هم با خود گوجه و هم با رب گوجهفرنگي تهيه ميشود. حتي ميتوانيم ادعا كنيم به تعداد آدمهايي كه توانايي تهيه املت را دارند، راه و فوت كوزهگري براي تهيه يك املت خوشمزه وجود دارد، اما در ادامه ميخواهيم روش تهيه املت گوجه قهوهخانهاي را توضيح دهيم.
مواد لازم املت :
- تخم مرغ : 4 عدد
- رب گوجه فرنگي : 2 قاشق غذا خوري
- روغن : 4 قاشق غذا خوري
- نمك ، فلفل ( سياه يا قرمز) و زردچوبه : به ميزان لازم
املت با رب (قهوه خانه اي)
املت خوراكي است كه ماده? اصلي آن تخممرغ است. براي تهيه? املت در ماهيتابه روغن يا كره و رب گوجه ميريزند. وقتي روغن با رب داغ شد تخممرغهاي همزده شده را به آن اضافه ميكنند. گاهي املت آماده را تا ميكنند و داخل آن سبزيجات، پنير، گوشت پخته شده يا تركيبي از آنها را قرار ميدهند. براي اين كه املت سبك و پفكي شود گاهي به سفيده تخممرغ كه جداگانه همزده شده (يا تمام تخممرغ همزده شده) شير، خامه يا حتي آب ميافزايند. با اين روش در مايع اوليه حبابهايي ايجاد ميشود. چون تخممرغ به سرعت پخته ميشود، حبابها درون آن حبس ميشوند و بافتي نرم و سبك به املت ميدهند. املت در شهرهاي مختلف ايران به واسطه چاي خانههاي معروف وارد بازار و معرفي گرديد. نوع ايراني املت با نام خاگينه نيز در برخي مناطق كشور تهيه ميشود كه به آن شكر نيز اضافه ميكنند. دستور پخت املت در كشورهاي مختلف كمي متفاوت است، بهطور مثال املت مكزيكي [1] كمي متفاوت تر از املت ايراني ميباشد.
طرز تهيه املت با رب :
تابه را روي حرارت متوسط قرار دهيد و روغن را كف آن بريزيد تا داغ شود. بعد از داغ شدن روغن رب گوجه فرنگي را به آن اضافه كنيد و تفت دهيد تا رب رنگ باز كند و بوي خامي آن گرفته شود. بعد از يك دقيقه تفت رب ، زرد چوبه و فلفل را به آن اضافه كنيد و كمي هم بزنيد.سپس تخم مرغ ها را دانه دانه داخل تابه بريزيد و كمي نمك روي آنها بپاشيد و حدود 5 دقيقه اي به هم زدن ادامه دهيد تا تخم مرغ ها حسابي با رب مخلوط شوند.املت آماده شده را در كنار نان تازه ، پياز و سبزيجات دلخواه ميل نماييد.