طرز تهيه كله پاچه | كله پاچه : طرز تهيه كله پاچه كه يكي از بهترين غذاهاي ايرانيان است، حائز اهميت است. كله پاچه از لحاظ ظاهري يكي از غذاهاي ترسناك، اما فوق العاده لذيذ و خوشمزه است كه اصولي براي درست كردن دارد. لذا ما طرز تهيه اين غذاي خوشمزه را به شما پيشنهاد مي دهيم.
مواد لازم كله پاچه
- كله پاچه گوسفند – 1 دست
- نخود – 100 گرم
- پياز بزرگ – 2 عدد
- زردچوبه – يك قاشق چايخوري
- نمك و فلفل سياه به مقدار لازم
- آب – 1 ليتر يا بيشتر (بنا به صلاحديد)
طرز تهيه كله پاچه
نخود را از شب قبل خيس كنيد و چند بار آب آن را عوض كنيد تا هم نفخ آن گرفته شود و هم زودتر پخته شود. براي پختن كله پاچه بايد كله و پاچه را باهم پخت .براي شروع پخت ابتدا به اندازه اي كه آب روي كله پاچه را بگيرد قابلمه را از آب پر كنيد و روي حرارت بالا قرار دهيد تا آب به جوش بيايد.وقتي كه آب جوش آمد روي آب را كف هاي قهوه اي پر ميكند كه بهتر است اين آب را يكبار خالي كنيد و مجددا آب داخل قابلمه بريزيد تا به اين شكل آب شفاف و روشني داشته باشيد. سعي كنيد به اندازه اي كه نصف كله در زير آب قرار گيرد قابلمه را از آب پر كنيد و روي حرارت بالا قرار دهيد تا مجددا به جوش بيايد .بعد پياز ها را 4 قاچ برش دهيد و به همراه زرد چوبه داخل آب كله پاچه بريزيد.نخودهاي خيس خورده شده را هم داخل قابلمه بريزيد و در قابلمه را محكم ببنديد و زير شعله را كم كنيد و اجازه دهيد كله پاچه با حرارت خيلي ملايم، به آرامي پخته شود. در دقيقه هاي پاياني پخت كله پاچه، مي توانيد نمك و فلفل را به آن اضافه كنيد و هنگام سرو از نارنج يا ليمو ترش تازه استفاده كنيد.
نكات لازم كله پاچه
- زمان آماده سازي مواد اوليه و مايحتاج آن حدودا 30 دقيقه
- كله پاچه را مي توانيد در وعده صبحانه – سرو كنيد.
- توجه نماييد مقدار مواد اوليه و دستور تهيه براي 4 نفر مناسب است.